Azi am
efectuat a doua recoltare masivă de aromatice: oregano, mentă (două soiuri),
lămâiță, salvie. Ploile și-au făcut treaba și, iată, după aproape o lună de la
prima recoltare de aromatice, tufele au trebuit tunse din nou.
Oare câte borcane
de frunze uscate voi obține din cele cinci ligheane și două castroane pline?
Iar din salvie, oare câte pămătufuri noi voi pregăti? Chiar dacă se încheie
carantină, urmează, din câte știu, alegerile politice. Vă dați seama de câtă purificare
cu fumigație este nevoie?
Ei
bine, din salvia proaspăt culeasă, mi-au ieșit 15 pămătufuri. Acum sunt puse
bine, la uscat, în camera noastră. Să vă mai spun cât de puternic și plăcut
miroase acum în dormitor?
Dacă
vă mai spun că la parfumul de salvie s-a mai adăugat și parfumul de mentă, pusă
la uscat pe o tavă la geam, cred că devine și mai evident ce arome plutesc acum
prin camera noastră. Iar în bucătărie se amestecă și parfumul de lămâiță și de
oregano de pe tăvile și caserolele întinse peste tot, de nici nu mai știam pe
unde să le mai pun. Frunzele trebuie uscate la aer cald, uscat și, pe cât
posibil, la întuneric, sau cu cât mai puțină lumină solară pe ele, ca să rămână
verzi.
Și,
pentru că abia m-am pornit pe cules frunze de tot felul, m-am dus din nou
în grădină pentru o nouă recoltă. De data asta este vorba, de fapt, de recolta
zilnică pentru salata de la masa de prânz: frunze de spanac, lobodă, salată
(trei soiuri), ceapă verde, pătrunjel, usturoi, la care am adăugat castraveți
cumparați de la magazin. Peste toate, am pus ulei de măsline, sare de Hymalaia
și oțet aromat din borcanul cu tarhon. Dressing, adică, vreau să spun, așa cum
e trendy.
Din
Grădina lui Dumnezeu: 09.05.2020
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu