În urmă cu 8 zile, pe 8 mai, culegeam cea de-a doua
tură de aromatice pentru uscat. În acest răstimp, frunzele s-au dezhidratat bine
de tot, iar azi le-am pus în borcane închise ermetic. Am constatat că aceasta
este cea mai eficientă metodă pe termen lung, atât pentru a rămâne uscate și
curate, adică să nu se încarce de praf, cât și pentru a-și păstra aromele.
În total, mi-au ieșit 10 borcane pline cu mentă (două
soiuri), oregano și roiniță (lămâiță/Mellisa), care se adaugă la celelalte 4
borcane care mi-au rezultat din prima recoltare, din aprilie.
Azi m-am uitat lung și la cele două tufe de cimbru și m-am
gândit că ar cam fi timpul să le tund și pe ele. Deocamdată, la prima mâmă, cred
că îmi va rezulta cam un borcan, căci tufele sunt micuțe. Dar, tunse de mai
multe ori pe vară, voi putea obține de la ele suficient cimbru cât să-mi ajungă
toată iarna viitoare.
Așadar,
am cules și cimbrul și am schimbat și parfumul din bucătărie. Acum miroase
intens a... ciorbă.
Din Grădina lui Dumnezeu: 16.05.2020
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu