miercuri, 20 mai 2020

Muguri de conifere și flori de santal




În sfârșit, mugurii bradului de Normandia și-au dat jos căciulițele aurii de pe capetele lor delicate, moi, verde crud-luminos.
Ăsta este semn că vara a venit definitiv, gata, nu mai pleacă! Numai așa se explică graba lor de a-și elibera și etala în soare prețioasele comori, acele lor fine, catifelate, a mugurilor cu care el, bradul, crește de la an la an tot mai înalt, tot mai bogat, tot mai frumos.
























Puiul de molid, pe care îl avem între pinul cel înalt și sequoia cel dantelat, a explodat și el în muguri moi și delicați, hotărât să crească și să se înfoaie în crengi elegante.












În urmă cu 5 zile vă arătam florile albe și parfumate ale santalului nostru. Pe măsură ce florile se maturizează, ele își schimbă culoarea, din alb diafan, de zăpadă, în culoarea untului, crem-gălbui, iar parfumul devine din ce în ce mai intens. Zilele acestea, el își arată maxima lui splendoare.
În trecut, pentru că mama nu reușea să prindă pui de santal, noi am căutat mult timp să cumpărăm un santal la ghiuveci, însă n-am găsit. În cele din urmă, după foarte multe încercări și butași pierduți, mama a reușit să ne prindă doi pui din floarea ei mare și bătrână, dar, chiar și așa, unul tot n-a rezistat. Am rămas doar cu un pui. De care avem grijă mai ceva ca de un bebeluș.




























Din Grădina lui Dumnezeu: 18.05.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu