luni, 28 octombrie 2019

Dovlecii de placinta ma saboteaza!




Anul trecut am avut impresia ca cineva ne-a blestemat cu dovleci.

Adica, asa de multi am avut, incat nici n-am mai stiut ce sa facem cu ei.

Am mancat din ei pana n-am mai putut, pregatiti in fel si chip, mai degraba copti la cuptor, cu miere si scortisoara decat altfel, asta fiind modul cel mai simplu si usor, atat cat sa nu stau in bucatarie milioane de ore si sa nu ma surmenez prea mult.

Apoi, ca sa mai scapam de ei, am impartit tuturor in dreapta si in stanga, pe la vecini, dar, pentru ca tot mai aveam cu duiumul, am carat si un portbagaj plin cu dovleci in Bucuresti, pentru familie.

Ca sa scapam de acest blestem ancestral si de aceasta trauma ce vine, mai mult ca sigur, pe linie transgenerationala, anul acesta n-am mai vrut dovleci. Deloc.

Am crezut ca asta ne va fi suficient. Adica, daca nu pui samanta, se presupune ca nici n-are de unde sa creasca, nu-i asa? Ei bine, nu. Nu - la noi, mai precis. La noi creste orice, daca vrea. Si vrea, dom'ne! Vrea!!! Unii se chinuie din toti rarunchii sa scoata ceva din gradina lor, iar noi nu stim cum sa mai scapam de cules roade din gradina aproape nemuncita. Pai, e drept?

Daca vreti sa va convingeti, cititi aici:

-La cules de dovleci dupa prima bruma (28 septembrie 2018 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2018/09/la-cules-de-dovleci-dupa-prima-bruma.html)

-Esente de Toamna in bucatarie (29 septembrie 2018 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2018/09/esente-de-toamna-in-bucatarie.html)

-Dovleacul fericit (29 octombrie 2018 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2018/10/dovleacul-fericit.html)

-Frumuseti, duiosii si delicii de toamna (11 noiembrie 2018 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2018/11/frumuseti-duiosii-si-delicii-de-toamna.html)

-Ne pregatim de ger si de 1 Decembrie (28 noiembrie 2018 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2018/11/ne-pregatim-de-ger-si-de-1-decembrie.html)

-Noroc cu dovleacul...... (30 noiembrie 2018 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2018/11/noroc-cu-dovleacul.html)

-Sarbatori Fericite!!!!!! (22 decembrie 2018 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2018/12/sarbatori-fericite.html)

-Cand nu mai stii ce sa faci din dovleac (16 ianuarie 2019 - http://oglinzilesufletului.blogspot.com/2019/01/cand-nu-mai-stii-ce-sa-faci-din-dovleac.html)

 
Asadar, azi Adrian n-a avut incotro si s-a dus la cules de dovleci.
 
Astia sunt. Unul din ei este urias!!! Abia l-am ridicat in brate! Cred ca are cel putin 10 kg.
Acum, cu atatia dovleci aparuti pe neasteptate in bucatarie, a intervenit o problema. Pai, spuneti si voi: tocmai ma pregateam cu entuziasm sa ma angajez decisiv in lupta impotriva jamilienilor. Eu ce fac acum?





Deocamdata, ca sa scap de stresul vietii mele, respectiv al intrebarii "cum gatesc dovlecii?", am decis sa-i imprastiem prin casa, cu rol de decoratiuni de toamna.

Si sa stiti, asa, vazandu-i cum stau ei dragalasi si rotofei pe la geamuri, parca nu mi se mai pare atat de amenintatoare intrebarea de mai sus.

In consecinta, voi aborda subiectul cu mare tact, pentru ca nu vreau sa-mi dezamagesc clientele mele carora le sunt "couci"de slabire, ci, dimpotriva, vreau sa le fiu un bun exemplu de nadejde, demn de urmat si cu impact in demersul lor propriu asupra carora, se stie, numai ele au sub control (pe principiul "cand vor, cum vor, daca vor" ).

Am facut pozele de mai jos doar asa, de amorul artei, insa nu trebuie sa va inchipuiti acum ca dovlecii astia vor servi cumva (si) diminuarii unor pofte nepoftite.



 





 













Din Gradina lui Dumnezeu: 28.10.2019

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu