luni, 28 octombrie 2019

Atacul subversiv al jamilienilor




Dupa postarea de ieri, despre pilaful cu gutui, sau gutuile cu pilaf, n-am stabilit clar, au iesit la iveala niste influente subtile pe care vreau sa le revelez aici.



Totul a pornit de la comentariile prietenilor mei din lista de facebook, dintre care am selectat cateva mai jos, cu tot cu raspunsurile mele:



***



C.C. Liliana, eu nu sunt o pofticioasa de felul meu, dar tu reușești sa mă faci sa îmi pun întrebări "culinare"  Nu prea știu cum ai reușit așa minune de pilaf, o sa încerc și eu dar nu promit ca o sa te egalez la măiestrie. Sa vezi întrebări existențiale la mine când o sa privesc farfuria plina din fata mea: pilaf cu gutui, gutui cu pilaf sau... Cum o sa se numească rezultatul muncii mele nici nu are prea multa importanta, cert este ca am avut bunăvoința și trebuie sa fie comestibil . Nu vrei cumva sa fii "couci" și la gătit, nu doar la slăbit sau sa le combinam pe amândouă pentru un rezultat benefic?  Îmbrățișez cu drag și mulțumesc pentru rândurile și gândurile pe care ni le dăruiești!



A.T. - Subscriu. Cu o diferenta - sunt și politicoasă și mancacioasa. Couci a noastră va avea bătăi de cap cu mine. Va îmbrățișez cu drag.



Eu – C, este extraordinara sincronicitatea mesajului tau cu gandul meu ghidus de aseara. Sa-ti zic. Aseara tot urmaream pagina aceea dubioasa, insidioasa si cu accente masonice, de bunaseama, altfel nu-mi explic gradul de dependenta pe care il dezvolti pe masura ce stai si te uiti, cred ca au magie atasata, nu se poate altfel.  Da, Jamila Cuisine, despre ea e vorba, m-a prins in mreje. Dar, sa revin. Ma uitam si ma gandeam ca mi-ar placea sa incep sa experimentez si eu din retetele ei atat de savuroase. Macar una de saptamana, ca nu moare nimeni dintr-un chec, sa spunem, pe saptamana. Sau da?  In fine, macar cate un corn cu dulceata de fiecare, ma gandeam. Sau cate o prajiturica mica-mica, pe care s-o numesc eu cu emfaza si aroganta "tort".  Si ma mai gandeam ca mi-ar iesi niste postari a-ntai-a, cum se spune ;-) , plus niste poze superbe, iar audienta mea va creste exponential, toata lumea va fi in delir, iar numarul likeurilor mele va exploda pana la soare si inapoi.  Insa mi-am dat seama imediat ca intru in concurenta neloiala cu cealalata activitate a mea de succes in care tocmai m-am lansat, tot cu succes, desigur, respectiv, "couci" de slabire.  Adica, vreau sa spun, ca mi-ar scadea credibilitatea, evident, si as ramane fara clientela mea cea numeroasa. N-ar fi pacat?  Inca deliberez, caci tare ma ispiteste si ideea aia cu site-ul ala masonic, fir-ar el sa fie, ca mi-a dezvoltat niste adictii, niste stringuri, niste corzi din alea, energetice, grave, pe care nici nu pot, dar nici nu prea as vrea sa le tai. Grea dilema!  )))))



Eu – A, trec printr-o dilema existentiala cruciala. Nu mi-e usor, trebuie sa recunosc, ma zvarcolesnc in mie insami teribil si nu prea stiu ce sa aleg.  Constiinta imi spune una, Dorinta imi spune alta, acum, na, eu se sa fac? Teoria spune sa alegem intotdeauna cu Inima, nu cu Mintea, ca Ratiunea este de multe ori virusata, dar Inima nu este niciodata. Poftim, probleme pe capul meu!  "Couci" de slabire? Sau "Couci" de gatit? Acestea sunt intrebarile care ma asalteaza.  Trebuie neaparat sa-mi fac o lista de prioritati cu cele doua optiuni si sa decid. Sunt la o rascruce de drumuri.  Ah, doamneeee, cred ca am si eu nevoie de un "couci"!!! Se pare ca n-o sa ma descurc singura, asa cum spune teoria aia, cum ca toate raspunsurile sunt in noi.  Si mai spune o alta teorie ceva: ca pe altii ii putem "vindeca/salva", dar nu si pe noi insine. De aceea avem nevoie de altii care sa ne "vindece/salveze", de specialisti, adica.  Teoria ca teoria, dar practica.....  Trebuie sa ma retrag un pic in pustie, sa meditez, sa tin post vreo 40 de zile, sa ridic osanale si sa ard tamaie, apoi, daca rezist si n-am trecut brusc in alte dimensiuni, 5D, 6D, 7D si care or mai fi, ma intorc pregatita sa dau un raspuns ferm: slabire sau gatit. Una din doua. Amandoua nu se poate!  Nu se poate si pace!  )))))

A.T. - M-ai ametit, couci! Merg amândouă, iti zic, ca doar nu faci cozonaci, ci papa sănătoasă!



Eu - Ce spui tu?! Sa vezi acolo reteta de cozonac fara framantare care arata absolut fabulos!!!! Cozonac fara framantare!!! Iti dai seama?  Pai, as face cinci deodata!!!  )))))



A.T. - No, couci, esti atacată de jamilieni. Sa ne zici cand pleaca, eu le fac incantatii. Am nevoie de un couci mână de fier.



Eu - Nu-i asa???!!! Asa am zis si eu! Sunt victima unui atac energetic culinar, clar!  )))) Ok, am constientizat, accept, integrez, asimilez si iau masuri. Pe langa incantatiile tale, aplic si eu vreo doua vorbe de duh. Astea au rol de purificare.  ))))) Nu stiu inca daca e cazul sa folosesc si Flacara Violeta sau nu, vad eu.  Dupa ce mai slabeste forta atacatorilor, ies si din grup. Asa, ca sa rup stringurile.  )))) Apoi, generez un zid de lumina alba intre mine si ei. De siguranta, ca nu pot sa stiu la ce sa ma astept de la masonii astia.  Deci... cu toate fortele inainteeeeee!!!!!!!......  )))) Nu va lasati, vitejii meeeeei!!!!!!.....  )))



A.T. - Pfui, couci, mai bine invata-ma și pe mine astea de care zici ca pe mine ma ataca ispitele de când mă știu. Imi amintesc ca ai o tigaie folosită de două ori. Păi, noi schimbam tigaile periodic. Aici e bai mare. Fug, am la treaba! Si eu ma hlizesc cu couci indecis.



Eu - Fugi la treaba si sa ai spor, A.!  ))))



A.T. - Te îmbrățișez cu drag. Rad ca nebuna. In hohote. Parol.





*****



Acum, dupa aceste dialoguri, cred ca va este clar si voua. S-a pornit asupra mea un atac subversiv al jamilienilor. Astia, jamilienii, sunt niste extraterestri foarte periculosi, va spun eu!


Nu va lasati pacaliti/pacalite de alura lor joviala, de tratatia lor ademenitoare, frumos mirositoare si atat de gustoasa, pentru ca NU este vorba, REPET, NU este vorba de prajituri, de mancare, de deserturi nevinovate!!!
 Acelea sunt arme de extinctie in masa! Vor sa ne cucereasca planeta!!!!! Nu-i lasaaaaati!!!!!!  ))))



Totusi, in incheiere trebuie sa subliniez ca a iesit la iveala si o fateta pozitiva, ca o consecinta a acestui atac furibund al jamilienilor: am o clienta noua!!!!!!!!  A inteles toata lumea, daaaa????? Am o clienta noua!!!!  Deci sa fie clar, sunt un om de afaceri de succes, in plina ascensiune, cu o crestere exponetiala de portofoliu de la o zi la alta!



Fiti atenti aici, dialog:



I.C. - Extraordinar! Arată super gustos!



Eu - Multumesc, Ionela, arata, arata! Dar stii ce gust are??? Doamneeeee!!!!!!  Ah, si e abia 12!!!! Mai avem vreo ora pana cand programul alimentar impus imi permite sa... intelegi.  )))))



I.C. - va vreau ca coach personal :



Eu-  ))))))) La orice ma asteptam, dar la asta nu!!!!!  ))))) Deci, inteleg, imi creste cota de piata, carevasazica! Devin un competitor important in schema planetara!  )))



Eu- Gata, ai zis! Nu poti sa mai dai inapoi acum! Scrie negru pe alb!  ))))



I.C. - nici nu vreau sa dau inapoi, nu imi sta in fire!



Eu - Chiar de-ar fi, de mine nu scapi! Te leg fedeles si te exploatez marunt-marunt!  )))) Pana iese si untul din tine, parca asa era vorba aia.





*****



Acestea fiind zise, ma retrag la biroul meu de lucru pentru a-mi concepe strategia mea de afaceri pentru urmatorii cinci ani.






















PS. Am dat si de un articol interesant. O fi sau n-o fi adevarat, nu stiu. Dar e bun pentru cauza noastra. Adica, sa stim si de ce o facem! 

Dr. Mihaela Bilic: Un studiu mincinos, plătit, a dus la explozia obezității în ultimii 50 de ani" ( https://2daystories.com/health/dr-mihaela-bilic-un-studiu-mincinos-platit-a-dus-la-explozia-obezitatii-in-ultimii-50-de-ani-11654.html?fbclid=IwAR1Mt-7QpK5XQ5YSvRTTUA539bd3QY0OBLNXedB3mzQvosZc5fh8Nrfg0jk) 


"24 Oct 2019

Despre coruptie, interesele corporatiilor care, atunci cand este vorba de bani multi, pun pe ultimul loc sanatatea oamenilor vorbeste doctorul nutritionist Mihaela Bilic.


Nu grasimile au impact negativ asupra sanatatii noastre, asa cum au invatat toti studentii la medicina din lume, avand drept model un studiu fals, platit de oamenii din industria zaharului. Ci zaharul.

În anii 60, industria zahărului a plătit oamenii de știință de la Harvard să facă public un studiu din care rezulta că grăsimile alimentare (nu zahărul!) sunt principalele responsabile pentru bolile cardiovasculare. 

Această enormă minciună a fost dezvăluită de curând într-un raport special al JAMA Internal Medicine, unde sunt arătate dovezile și numele celor implicați.


Articolul mincinos a apărut în 1967 în New England Journal of Medecine (NEJM), susținând că grăsimea și colesterolul din alimente au impact negativ asupra sănătății noastre. În mod deliberat a fost dat uitării și pus sub tăcere raportul care dovedea fără urmă de îndoială, încă din 1950, că zahărul este direct implicat în apariția bolilor cardiovasculare.

Revista NEJM a fost sponsorizată de Fundația pentru Cercetarea Zaharului (SRF), fapt ținut secret până în 1984. In arhivele Bibliotecii Medicale de la Harvard există documentele care atestă faptul că revista era finanțată de SRF, avea temele impuse și articolele erau examinate și cenzurate înainte de a fi publicate.

Incă din 1962 nutriționiștii au subliniat că un regim sărac în grăsimi și bogat în zahăr duce la creșterea colesterolului în sânge. Apoi au apărut nenumărate rapoarte care arătau că nivelul zahărului în sânge este direct responsabil de fenomenul de ateroscleroză (îngustarea vaselor de sânge), nicidecum hipertensiunea și colesterolul.

Singurul ecou în presă a acestor descoperiri a fost publicarea în 1965 în New York Herald Tribune a unei pagini dedicate în întregime pericolului zahărului. Valul de întrebări care a rezultat a dus la nevoia unui studiu serios și bine documentat, ce a avut loc -ați ghicit - la Harvard.

După un an de analize ce au fost modificate și cenzurate de Fundația Zahărului, concluzia care a fost dată publicității a fost aceea că "singura metodă prin care pot fi prevenite bolile cardiovasculare este reducerea consumului de grăsimi". NEJM publică această concluzie în 1967, însă este omisă legătura directă a acestei reviste cu industria zahărului.

50 ani mai târziu încă ne luptăm să eliminăm din mintea oamenilor mitul conform căruia grăsimea alimentară face rău. Intre timp am devenit obezi, hipertensivi și cu colesterolul crescut în sânge, mâncând zahăr în loc de ouă, unt și brânză", a scris dr. Bilic."

 Este bine sa avem o dieta echilibrata, zic si eu! :D




Din Gradina lui Dumnezeu: 28.10.2019



***







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu