Este din ce în ce mai cald, din ce în ce mai plăcut de
stat afară ore în șir, fie degeaba, doar cu o cafea în mână, cu ochelarii de soare
la ochi, lenevind în șezlong, în curte, fie prin grădină, culegând una-alta,
udând una-alta, dezburuienind una-alta sau, pur și simplu, ascultând cântecul
privighetorilor și al cucilor, care se întrec în concerte în această perioadă.
Spanacul a început să crească vertiginos, deja nu-i
mai facem față la cules, chiar dacă este încă abia baby-spanac. Până acum ne-am
bucurat de el proaspăt, sub formă de salată, dar de acum încolo adăugăm zilnic
și câte două-trei-patru caserole la congelator. Ne facem de lucru, cu alte
cuvinte. Îmi
place enorm spanacul! Și frunzele crude și fragede, ca salată, dar și gătit.
Azi am făcut o ciorbă și am pus în ea și o mână de spanac proaspăt, una de urzici
din congelator, plus verdeață proaspătă din grădină (leuștean, pătrunjel,
oregano și cimbru). Am combinat toate aromele de primăvară.
Așadar, petrecem mai mult timp în soare și mai puțin
timp spre deloc în casă, pe facebook. Aproape că nu-mi vine să cred! Intenționez să postez pe facebook mai rar decât
până acum, constat cu surprindere că primăvara asta, sincronizată cu
sentimentul izolării adus de pandemie, aproape mi-a vindecat nevoia compulsivă
de a face fotografii și de a povesti. E ciudat, aș fi crezut că mi-o va
amplifica, dar nu, deci, din fericire, e de bine. Sunt atâtea altele de făcut
de-acum încolo! Numai dacă pronunțăm cuvântul "grădină" și am spus
totul. Azi, de Joia Verde din Săptămâna Luminată, vă salutăm pe toți și vă
dorim să aveți grijă de voi, oriunde ați fi.
Din
Grădina lui Dumnezeu: 23.04.2020
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu