miercuri, 26 iunie 2019

Clopotei albi - yucca de gradina


Avem multe noutati si multe frumuseti sa va aratam, din cele ce s-au intamplat in ultima saptamana.

Cat timp noi doi am jucat badminton pe calorii (prietenii stiu de ce!), in jurul nostru florile au inflorit, fructele din gradina au crescut, unele chiar s-au copt, iar vara si-a instalat deplin canicula, dar si ploile torentiale si binefacatoare, peste dealurile din jurul nostru ca peste intreaga tara.

Voi incepe acum cu vedeta acestor zile in curtea noastra, respectiv, yucca de gradina (aflata la prima ei inflorire, dupa doi ani de la plantare), care si-a inaltat in timp record doua tije uriase cu inflorescente, si care si-a deschis spectaculos ciorchini de clopotei albi de o rara frumusete! Parca sunt lalele albe agatate de crengute, ca intr-o joaca de copii. Este o minune de floare! 

Nu are parfum, dar florile sunt impresionante si tin foarte mult timp. Au deja o saptamana de cand s-a deschis primul clopotel alb. Acum sunt doua buchete uriase de clopotei si inca mai sunt boboci neinfloriti. Superb!





















PS. - Pozele de la inceput, cele insorite, sunt de azi. Adaug si cateva poze facute ieri dupa amiaza, dupa ce plouase, deoarece se vede mai bine contrastul albului florilor pe verdele intens, sub cerul innorat.


























Din Gradina lui Dumnezeu: 26.06.2019



***









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu