Ca sa vedeti la ce mi-a vibrat
mie sufletul cel mai tare
si a
reusit sa-mi porneasca, in cele din urma (dupa milioane de clipuri de
gastronomie vizionate in ultimul timp), toate motoarele inspre manifestarea
poftei si dorintei culinare!
Fasole batuta!
Ce ironie a sortii! Tocmai de
ceapa ma plangeam zilele trecute intr-un grup de terapie emotionala, numit facebook.
Vedeti cum functioneaza Universul? Scoate la lumina toate problemele care trebuie vindecate, acceptate, iertate si transmutate in iubire neconditionata. De bine de rau, cu ceapa de azi cred ca am mai bifat ceva pe lista aia. Sa-mi fie de bine, zic!
PS 1. Si numai tu esti de vina, Gabriela,
cu sotul tau!
, si
cu musafirii tai de ieri care - auziti si voi, dragi prieteni! - au mai cerut,
si au mai cerut, si iar au mai cerut! Pai, cum sa rezisti la asa ceva????!!!!!
Iar reteta mea este aceeasi cu a ta, cum altfel? Ce, sunt mai multe
retete de fasole batuta????
E aia, cea mai simpla, fara briz-brizuri, fara
adaosuri care sa-i strice gustul si aroma, fara minuni savante in plus: fasolea
fiarta si blenduita, ulei, usturoi, sare si piper, iar deasupra ceapa calita un
pic, peste care ceva bulion pentru culoare si aroma desavarsita. Toate dupa
ochi. ;
Ah, ca nu mai pot! Ma scuzati un pic, am ceva
de rezolvat pe la frigider.....
PS 2. La final, va voi impartasi un secret dezvaluit mie de mama mea, secret
venit din vechime, de la mosi-stramosii nostri dacii si romanii, sau poate de
la pecenegi sau vizigoti, nu sunt sigura: fasolea batuta se serveste cu un pic
de orez fiert. Este antidotul la... durerile de cap, desigur.
Eu am pregatit orez brun (fiert simplu, cu
sare).
Din Grădina lui Dumnezeu: 02.12.2018
***
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu