duminică, 2 decembrie 2018

Fasole batuta!




Ca sa vedeti la ce mi-a vibrat mie sufletul cel mai tare  si a reusit sa-mi porneasca, in cele din urma (dupa milioane de clipuri de gastronomie vizionate in ultimul timp), toate motoarele inspre manifestarea poftei si dorintei culinare!  Fasole batuta!



Ce ironie a sortii! Tocmai de ceapa ma plangeam zilele trecute intr-un grup de terapie emotionala, numit facebook.


Vedeti cum functioneaza Universul? Scoate la lumina toate problemele care trebuie vindecate, acceptate, iertate si transmutate in iubire neconditionata. De bine de rau, cu ceapa de azi cred ca am mai bifat ceva pe lista aia. Sa-mi fie de bine, zic!



PS 1. Si numai tu esti de vina, Gabriela, cu sotul tau!  , si cu musafirii tai de ieri care - auziti si voi, dragi prieteni! - au mai cerut, si au mai cerut, si iar au mai cerut! Pai, cum sa rezisti la asa ceva????!!!!!



Iar reteta mea este aceeasi cu a ta, cum altfel? Ce, sunt mai multe retete de fasole batuta????  E aia, cea mai simpla, fara briz-brizuri, fara adaosuri care sa-i strice gustul si aroma, fara minuni savante in plus: fasolea fiarta si blenduita, ulei, usturoi, sare si piper, iar deasupra ceapa calita un pic, peste care ceva bulion pentru culoare si aroma desavarsita. Toate dupa ochi. ;  Ah, ca nu mai pot! Ma scuzati un pic, am ceva de rezolvat pe la frigider.....



PS 2. La final, va voi impartasi un secret dezvaluit mie de mama mea, secret venit din vechime, de la mosi-stramosii nostri dacii si romanii, sau poate de la pecenegi sau vizigoti, nu sunt sigura: fasolea batuta se serveste cu un pic de orez fiert.  Este antidotul la... durerile de cap, desigur.  Eu am pregatit orez brun (fiert simplu, cu sare).


















Din Grădina lui Dumnezeu: 02.12.2018



***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu