sâmbătă, 1 iunie 2019

Puii nostri de 1 Iunie, “Ziua internationala a Puilor”




- Ce de bunataturi sunt aici!!! Hai, vino si tu sa ciugulim impreuna!
- Dar ce-ai gasit? Ce e bun acolo?
- Hai, vino si tu jos! Sunt atatea frunzulite fragede aici! Yammiiii.....

Cel mic se ascundea pe dupa o creanga de mesteacan si privea curios de dupa trunchiul pomului catre gazonul inalt, care aproape il acoperea pe fratiorul lui mai mare. De pe gard, de acolo, de sus, iarba aia ii parea infricosatoare.

- Dar lighioane nu sunt pe-acolo? – il intreba circumspect si parand a fi pregatit oricum sa nu-l creada, orice i-ar raspunde. Stia el, de buna seama, ca erau si lighioane pe-acolo, prin iarba, nu se putea sa nu fie!
- Ba daaaa, sigur ca sunt!!!!! – ii raspunse razand fratiorul mai mare. Te vor inghite cu fulgi cu tot daca vei cobora de pe gard langa mine. Hai, speriosule, ca nu-i nici o lighioana. Cobori saptamana asta sau nu? – il lua peste picior pe cel mic.

Mamica lor vigilenta ii privea de sus, de pe acoperisul coserului. Uneori mai striga la ei sa nu se indeparteze prea mult, iar alteori ii dojenea cu blandete :
- Nu va mai tachinati, copii. Si sa nu va certati pe rame, musculite si frunzulite. Jucati-va frumos! Acum sunteti marisori, puteti zbura, puteti prinde singuri musculite si va puteti intoarce oricand vreti aici, sus, “acasa”, pe creangile marului. Chiar asa, hai, acasa cu voi! Gata cu hoinareala prin curte pe ziua de azi!

- Mai staaaam un piiiic..... – se rugara ei amandoi deodata, in cor. Te rugaaaam, mami.....
Dar stiau ei ca Mama avea motivele ei sa le ceara sa “intre in casa”. Venea seara, iar ei inca nu stiau sa se apere de strigoii si de duhurile noptii. Doar aici, in curtea cea linistita, inflorita si frumoasa, sub crengile marului cel mare si batran, cel de langa fantana, se simteau fericiti si in siguranta. Asa ca au zburat spre cuib.

Vazandu-i pe amandoi la adapost, Mama lor a zambit cu un gand sugubat in minte :
- Ce strengari mari si frumosi am! Dar tot puii mei vor fi mereu, chiar si dupa ce vor pleca spre propriile lor cuiburi si vor avea proprii lor pui. Dragalasii mei! La multi ani, copilasi!
























Din Gradina lui Dumnezeu: 01.06.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu