sâmbătă, 8 iunie 2019

Cand stii ca a venit vara?



Cand stii ca a venit vara? (1)

Stii ca a venit vara atunci cand nu mai ai nimic de facut si stai la umbra, in curte, pe sezlonguri, sub umbrela de soare, cu diferite chestii in fata, chestii savuroase, delicioase, nebunatice de-a dreptul. De rasfat, adica.
 
Aaa! Si cand reincepi sa joci badminton in curte, pe gazonul proaspat tuns!

Da, da, a venit vara!!!!!


 




















Cand stii ca a venit vara? (2)

Stii ca a venit vara cand trandafirul tau de dulceata iti declara in fiecare zi ca te iubeste si-ti daruieste in fiecare zi flori cu petale parfumate pentru apa ta inmiresmata de cosmetica.

Am testat doua metode: varianta "la rece" si varianta "infuzie". Ambele dau rezultate bune, deci nu stiu pe care s-o prefer. Probabil infuzia este indicata, existand si aspectul "sterilizare" in proces.

Deci, da, Apa de Trandafiri, da, da!! Apa de vara!
























Cand stii ca a venit vara? (3)

Stii ca a venit vara cand, in sfarsit, rasare busuiocul din semintele semanate in ghivece din martie.

Credeam ba ca n-au fost bune semintele, ba ca n-a fost bun pamantul, ba ca nu in ghivece trebuiau semanate, chiar daca stiam ca, desi am semanat si in gradina in fiecare an, acolo n-a rasarit deloc, nu stiu de ce....

Deci, daaaaa!!!!! A rasasit Busuiocul!!! 

Milioane de seminte am rasturnat fara speranta in cele trei ghivece si, daaaa!!! vor iesi milioane de plantute!!!!! Cateva sute de mii au rasarit deja!









Cand stii ca a venit vara? (4)

Stii ca a venit vara cand apare Radasca, acest musafir urias, imbracat in costum negru, lucios, cu aripi zbarnaitoare si cu clesti ca accesorii in tendintele estivale, dar neagresiv daca este lasat in pace.

Ema l-a amusinat doar un pic si a inteles repede ca nu-i place sa se joace cu el. Asa ca l-am invitat afara, in curte, la umbra tufei de Mana Maicii Domnului, sa admire florile si sa se bucure de parfumul lor.

Ne-a multumit si s-a retras la un pui de somn in umbra unor frunze, caci in canicula zilei nu prea avea chef sa zboare.

Deci, daaaa!!!! Radasca, zburatoare de vara!




















Cand stii ca a venit vara? (5)

Stii ca a venit vara cand oriunde intorci privirea vezi peste tot verdele intens, luxuriant si cotropitor, pictat magistral cu flori colorate, inflorite, parfumate, ispitindu-te sa le fotografiezi obsesiv, din toate unghiurile, si de aproape, si de departe, si cu prim plan, si cu perspectiva, cand pur si simplu nu te poti opri.

Si da, cand infloreste bogat, abundent si ametitor de parfumata chiar si tufa de Mana Maicii Domnului, ei bine, atunci da, poti sa stii sigur ca a venit vara!!!

Milioanele de poze pot depune marturie! Avem dovezi!

















 




















Din Gradina lui Dumnezeu: 08.06.2019

***




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu