duminică, 2 iunie 2019

Bujorii au inflorit pentru vizita Papei


Atat de frumos a fost astazi afara incat am stat toate orele pranzului in curte, pe sezlonguri, la umbra filtrata de frunzisul mesteacanului si sub umbrela de soare.

O cafea, un biscuite, o maslinuta, asa cum ii sta bine omului relaxat, fara program si fara ceas, apoi un desert delicios si proaspat din gradina, respectiv, capsunele colorate si parfumate, ne-au conturat o atmosfera placuta in asteptarea vizitei Papei si pe la noi.

Caci, da, il asteptam! Cu aceasta ocazie am verificat daca si florile noastre sunt perfect pregatite de marea vizita si, da, erau.

Nu mai zic acum nimic in plus de trandafiri si clematite, care dau un spectacol impresionant la intrarea in gradina din jurul fantanii, ci voi pomeni mai ales bujorii, care s-au imbujorat toti excesiv exact azi, cu ocazia vizitei Papei la Blaj.

Pe langa bujori, s-au pregatit sa-l impresioneze pe Marele Prelat si irisii, care infloresc rand pe rand in irizatii mov-albastrui, iar, din mijlocul zonei de conifere, tufa cea mare de yucca de gradina se pregateste sa explodeze in doua uriase inflorescente. Este prima ei inflorire din viata si vrea sa impresioneze maxim, asa ca si-a pregatit doua tije cu flori, nu una! Momentul infloririi ei va fi o adevarata minune pentru satul nostru, care n-a mai vazut nimeni pe aici o asemenea floare pana acum.

Si lavanda este plina de tije cu boboci, dar inca n-am scos-o in lumina reflectoarelor ca sa fie o surpriza si ea la momentul ei de glorie.

Iar parfumul care pluteste peste tot in jurul nostru este ametitor! Parfum puternic si rafinat de trandafiri, parfumul dulce si intens al florilor de salcie argintie, care este acum in momentul maxim al infloririi, parfumul florilor de soc care inconjoara toate curtile, gradinile, drumurile, dealurile si toata zonele de jur imprejur, caci v-am spus, aici e Tara Socului Rasare. Iar in final, dar nu cel de pe urma, inca se mai simte parfumul florilor de salcami din padurea din jurul manastirii, cu care noi ne invecinam gard-in-gard, asa, ca si cum restul aromelor n-ar fi fost suficient.

Da, o nebunie de parfum se simte peste tot, afara si in casa, iar noi nu ne mai saturam inspirand aerul acesta innobilat de atat de multe flori cum parca niciodata n-au fost ca acum.


























































 










Din Gradina lui Dumnezeu: 02.06.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu